Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 25 martie 2015

Galuste de gris




                  Am sa va povestesc cum sa faceti galuste de gris pufoase pentru supa de pui sau orice alta supa.Nu e un secret,e foarte simplu si ies niste galuste perfecte.E reteta mostenita de la mama mea,de la ea am invatat sa le fac si sunt minunate.
                  In afara de oua si gris,nu folosec nici un alt ingredient.Am auzit multe gospodine care bat albusurile separat sau adauga ulei in compozitie.Unele folosesc praf de copt sau alte adaosuri.Altele fierb separat galustele si apoi le adauga in supa.Total gresit.
                 Secretul unor galuste pufoase este grisul.Folositi un gris de calitate,cu o granulatie mai mare.Daca folositi un gris foarte fin,galustele se vor intari,ca cele de faina.

                 Ingrediente:
              1 ou de 60gr ,cantarit intreg,cu tot cu coaja,60gr gris,un praf sare

                Mod de preparare:
              Se cantareste un ou cu tot cu coaja,apoi se sparge si se bate cu fuculita.Se adauga o cantitate de gris egala cu greutatea oului.Grisul se adauga treptat,in ploaie si se omogenizeaza cu furculita.Se adauga si sarea si se omogenizeaza bine.
               Aluatul obtinut se lasa 10 min sa se odihneasca.E foarte important timpul de odihna al aluatului pentru ca grisul are nevoie de timp sa absoaba umezeala din ou si sa se umfle.Dupa cele 10 min aluatul va fi mai gros.
               Supa trebuie sa clocoteasca incet,la foc mic cand incepem sa facem galustile.Cu o lingura de supa inmuiata in supa care fierbe, se ia din aluat si se adauga in supa.Nu se fac mari,cam un sfert de lingura,umpluta pe lung.Galustele isi vor dubla volumul la fiert.
                Dupa ce s-au facut toate galustele,se lasa inca 10 min sa fiarba in supa.Galustele se vor umfla si se vor ridica la suprafata.Se inchide focul , se acopera vasul cu supa cu un capac si se mai lasa 10-15 min sa stea asa,in abur,apoi se poate servi supa cu galuste.
                 Respectand acest pasi veti fi siguri ca va vor iesi niste galuste pufoase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!